ШРИ ЧИНМОЈ

Средби со светски лидери

Шри Чинмој се сретна со стотици претседатели и национални и локални лидери за дијалог за мир и напредок. Држеше медитации и говореше во бројни парламенти и конгреси, вклучувајќи ги тие…

Подигнување тежини

Од 1985-тата година, на возраст од 54 години, па се до неколку месеци пред неговото заминување од овој свет во октомври 2007-мата година, Шри Чинмој се оддаде на патување за подигнување тежини, што ја пленеше имагинацијата на публиката преку подигнување автомобили, авиони, слонови, бродови, дрва и статуи, оддавајќи им почит на луѓето за нивното инспиративно служење, преку подигнување на нивното тело и дух.

ДВИЖЕЊА ЗА ГЛОБАЛЕН НАПРЕДОК

Песни на душата

Шри Чинмој е маестро, врховен музичар и композитор, чии дела го држеа во најбудно внимание дури и големиот Леонард Бернштајн. Шри Чинмој има компонирано повеќе од 13 000 песни на…

Шри Чинмој улици

Повеќе од 70 „Шри Чинмој“ улици во повеќе од 15 земји беа посветени од страна на локалните власти. Секој ден илјадници луѓе од различни вери и од различно потекло минуваат…

АКТИВНОСТИ

Курсеви по медитација

Периодично, по секое предавање за медитација, Шри Чинмој Центар – Скопје организира едномесечни курсеви по медитација, со два пати неделно посетување на центарот за медитација. На часовите се учат техники…

Трка на себенадминување на 2 милји

Седмичната „Трка на себенадминување на 2 милји“ (3,2 km) е посебно искуство и задоволство што секој рекреативец или професионален атлетичар треба да го доживее. Трката ја организира „Шри Чинмој Маратон…

ВИДЕА

ПРЕДИЗВИКУВАЊЕ НА НЕВОЗМОЖНОТО

error: Внимание: Содржината е заштитена!

Успешно се регистриравте

Имаше грешка при обидот за регистрација. Обидете се повторно.

Медитација will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.