Шри Чинмој Центар

Шри Чинмој Центар

За тие што го видоа личното водство и менторство во продлабочувањето на нивното сопствено разбирање за себе и за светот, Шри Чинмој се продлабочи себе како Учител, нудејќи учење за медитација и филозофија.

Во строга согласност со источната традиција, Шри Чинмој не наплаќа за неговото служење и помош, верувајќи дека мирот е родено право на секој човек.

Голем број на ученици на Шри Чинмој имаат доста постигнато, завршувајќи настани што бараат голема издржливост, како препливување на Ла Манш, искачување врвови на Хималаите или поставување Гинисови рекорди. Уште поважно, низ подлабоко разбирање на учењето на Шри Чинмој, доста од нив беа способни да постигнат поголемо чувство на внатрешен мир и исполнување.

Во Скопје, „Шри Чинмој Центар” постои од 1990-тата година, редовно организирајќи курсеви по медитација, трки, концерти и изложби.

error: Внимание: Содржината е заштитена!

Успешно се регистриравте

Имаше грешка при обидот за регистрација. Обидете се повторно.

Медитација will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.